Kesellaäppelkaka

Söndag, vilket betyder lite mer tid på morgonen för en god frukost. Denna kaka var dock inte jättemättande, men grymt god. Inspiration från http://morningdiaries.blogg.se/
 

1 äpple
4 msk kvarg
1 äggvita
Pepparkakskryddor (kanel, kardemumma, ingefära och nejlika)
En skvätt citronsaft
En nypa stevia strö
1 msk linfrön

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitan fluffig och hård. Dela äpplet och gör mos av halva (tips är att skala och hacka upp den i bitar, lägga dem i en skål med vatten och mikra i ca 2 min, mosa sedan). Blanda kryddorna (var försiktigt med nejlikan eftersom den har en stark smak!), citronsaften, stevian, linfrönen och moset innan du vänder i den i äggvitan och rör om försiktigt. Lägg i smeten i en ungssäker form, toppa med bitar ifrån den andra halvan av äpplet och lite kanel. Placera i ugnen i ca 15 min. Låt svalna innan servering.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback