Måndagskväll

HejHej. Jag har inte varit en så aktiv bloggerska, jag ber ödmjukast om ursäkt. Gjort massa goda frukostar men glömt recept eller fått fula bildet vilket leder till NO RECEPIES. Men det kommer. Nån gång... Idag kom Karro över på middag och hon gjorde sina tonfiskburgare som blev SUPERMEGAAWESOMEGRYMMA. Klaris stod för sallad, matvete och keso :) Gott det med! Valborg imorrn. Åh du hatade högtid. Värsta högtiden.. Verkligen! Bra att man är ledig 1a maj dock. Not! jobbet kallar då. haha lol. puss å hej








Bäst i test

Hej alla. Nu är det bevisat, träning ÄR den bästa medicinen. Vaknade på ett rysligt dåligt humör imorse. MEN efter en runda till gymmet med B1 där 30 min spring och armar/bröst och rygg utfördes. Nu sådär efter lunch är mitt humör på topp. Verkligen tipptopp :D Nu ska vi snart ut i det blåsiga vädret i tunna klänningar för att kolla oå 3ornas mösspåtagning. innan träning

.






Lill-lördag

Hejsan. Efter en engelskadag och ett benpass hämtade pappa upp mig så åkte vi till Väääsby, orten, för konfirmationspresentköp. Fina fynd fick vi med oss och även ingredienser till tortillapizza. Åååh vad mumsiga de blev. Nu siter jag framför Grey's med en kopp grönt te och jordisar med granola och mjölk. Imorrn tagggar jag nationella igen... god natt




Hola

Hej alla mina miljontals fans! Hur har ni det i detta härliga vårväder? Själv startade jag morgonen med en prommis med el perro, kokospannkakor (hallå, pannkaksonsdag ju) samt en springmarsch till bussen. I skolan nu, 4 timmars engelska nu sådär innan nationella i maj. Appropå nationella, alla 1or måste hålla med mig om att gårdagens prov bara var KAOOOOZ. Dikten. Säger inget mer än en jäklig KONTRAST mit 9ans prov... Ha en vårig dag. Xx




Dagens experiment

Tisdag och min nyttiga frukostexperiment. Har saknat gröt och ska börja göra det mer :)


Hella fellas'

Sitter nu framför tvn, nöjd med dagen. Imorrn är det nationella i svenska så grundade med lite kvällssnacks. Fick en sjuk carving på kaviar och jordnötssmör. Så det blev "best of both worlds". Halv banan med en klick jordnötssmör och fincrisp med keso å kaviar (BÄSTA!) Ska nu återgå till "Biggest loser- tro, hopp och kärlek". Sov sött och bli ej trött (lolz).


A Fancy Blue One

I torsdags
 
1 dl yoghurt
1/2 dl kvarg
3/4 havregryn
Lite stevia
3/4 hallon
3/4 blåbär
Mixa till en smoothie
 
Toppning:
Kokosgrädde (kokosmjölk vispad fluffig med lite stevia)
Kokos
Kiwi
Hallon
 
MUUUUUUMS och enkelt ;)

Apr. 22, 2013

Hejsan!! Just hemkommen från skola och gym. Åh vad jag älskar måndagar :D Idag blev det ingen yoga, utan ett magpass med elin. Det gick bra med styrkan men GRYMT att springa. Hela kroppen bara sprätte och bubblade av energi efter förra veckans vila. Nu ska jag ta hunden och knata ned till bibblan för att se om det finns några böcker om jugoslavienkriget... Städning av huset, mellis och naturkunskapsplugg står senare på listan. Puss å heej





åååh min favvobloggerska och favvobloggare har äntligen blivit föräldrar. Grattis till er Paula och Hugo!!

Peace out.

Nu ska jag sova. Sova en riktig skönhetssömn. Veckan har varit lugn. Endast ett nationelltprov i svenska som jag är mer än nöjd med. Doch denna halsont som inte vill ge sig. Idag kände jag att det var NOG med vilande och drog ut min stackars hund på en 7 km powerwalk. 120 min senare slog jag mig nyduschad ned i soffan och tog helg. I helgen ska jag bara njuuuuta för de kommande veckorna kommer bli lite hektiska. Men vad gör det? Hörde jag sommarlov om 7 veckor eller? :D Nu ska här sovas gott så det är en pigg klaris som imorrn stiger upp vid 08.00 för ännu en lördag med jobb. På söndag. På söndag är jag dock ledig. Sleep tight. Xx Klara


Apr. 18, 2013

Onsadagens goda frulle. Igår var dagen då jag bröt pannkakstraditionen.
 
3/4 fiberhavregryn
1 mosad banan
2 msk kvarg
1 ägg
1 msk kakao
2 tsk stevia
 
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt resten. Fördela i 3 muffinsformar och mikra på högsta effekt i 2 min. Jag toppade 2 st med hallon/vanilj kvarg och en med lime/citron kvarg (REKOMENDERAS STARKT!)

 

Laxsallad

Gårdagens uuunderbara middag. En boost för håret med spenat, valnötter och lax.
3 laxskivor
Sojabönor (Tror det blir grymt gott om man ersätter dem med lite quinnoa)
Bladspenat
Lime
Kvarg
Salt och peppar
Päron
Tomat
Vit balsamvinäger
Valnötter
Parmesanost

Skolsnacks

Snacks i skolan. Jordgubbssäsongen närmar sig . Yiii :)


Yrkesskada

Så går det när man är i köket. Är det blod eller blåbärssaft? Det är en gåta ni kan få klura lite på ikväll ;)


PANNKAKSTORN med chokladsmak

Heeej. Dagen har varit tung. Tisdagar är alltid jobbiga men denna var extremt. En smaklös och omättande frulle, en hals som inte vill svälja och allmänt tråkigt. I alla fall. Piffade upp middagen med chokladpankisar och avslutade med lite glass (som är ett undantag: KOmmer ni ihåg: "Glass är en nödvändighet för att överleva vid sjukfom). 

Teriyakikyckling med råris

3 personer                      
Kycklingen:
3 fileér 
en grabbnäve champinjoner
3 mks teriyakisås
1,5 dl vatten
smört (till stekining)
Stek champinjonerna vä i lite smör. Tärna och lägg i kycklingen och stek i yttligare 5 min. Tillsätt teriyakin och vatnet. Låt puttra en stund.
Sallad:
Ruccola
Skalad och tärnad zucchini
Körsbärstomater
skivad Purjolök
hackad Rödlök
svartpeppar och salt 
olivolja och vitvinsvinäger (balsam fungerar också)
Bland allt. GOTT!
Råris hade vi även till :)
    
                                                                       

Tis. 16 april

Godmorgon! Sitter i solen och väntar på en försenad buss. Svettas lite gör jag också, vad ska man säga förutom APRILVÄDER! Håller på med en labb i skolan där jag ska kolla upp hur viktigt det är med frulle. Idag åt jag den onyttigare varianten. Ska bli kul att se hur dagen urartar sig .... Njut av solen nu. Klaris


Blåbärscheesecake med kokosyoghurt

AHMAHGAHD vad god denna cheesecake var! Superbra att äta en morgon som denna då man börjar tidigt och tiden är knapp. De härliga färgerna lyste även upp den annars så regninga och mulna morgonen :) Förbered dagen/kvällen innan.
 
Botten:
4 msk fiberhavregryn
1.5 msk linfrön
1 mks yoghurt
1 msk rapsolja
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alt.mixa alla ingredienser och pressa ut i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 5-7 min.
 
Fyllning:
1-1.5 dl blåbär
1/2 banan
1/2 dl naturell lättyoghurt
1 msk philadelphiaost light
1 msk kokosflingor
 
Mixa alla ingredienser och lägg på toppen av den bakade bottnen. Lägg plast över och ställ in i frysen. Då morgonen är det bara att ta ut den och kanske micra i ca 20 sek. Gör kokosyoghurt med en skvätt yoghurt, kokosflingor och lite smält kokosolja (smaksatt). 
 
 

Jordgubbspannkakor

Gårdagens frukost som var så god. Eftersom jag stekte i kokosolja blev det en exotisk smakupplevelse och smakade nästan lite som mackoer :D. I alla fall, måste börja bomba bloggenmed recept och ej hitta nya, för min mobils minne är överfullt och vill ej ladda över alla bra recept till datorn... Här kommer det braiga receptet som man kan bya ut jordisarna mot andra bär, tex hallon eller blåbär. Varför inte apelsin eller citron? 
 
 
1.25 dl havregryn (jag valde fiber)
1 ägg
1/2 banan
2 msk kvarg
5-6 jordgubbar
3/4 msk bakpulver
2 msk mjölk
 
Tina jordgubbarna lätt om de varit frysta och mixa alla ingredienser i en mixer. Stek på låg värme i t.ex. lite kokosolja eller rapsolja. Jag Toppade med ett bananmoussé gjort av: 1/2 banan (lite lätt fryst), 1 tsk kvarg, i msk kokos som jag mixade.
 
Yummy for my tummy <3
 
 

Pärongröt med kokostopping

Gröten:
1 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 ägg
1 rivet päron
1 nyp vaniljpulver
1/2 mosad banan
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och ha i resten sen. Placera i en ugnssäker form och sätt i ugnen i ca 15-20 min. (Jag gillar min lite kladdig).
Toppingen:
1/2 päron (jag tog ett helt, beror på storleken på dem)
0.25 dl kvarg
0.25 dl lättyoghurt
1 msk kokosflingor
Lite vaniljpulver (kan uteslutas)
Mixa all ingredienser och toppa 

Ab killing

Helluuu. Just som Elin skrev så var det just magen som fick sig en genomkörare idag. Bokstavligen så dödades den. Riktigt skönt att få en bra träning efter torsdagens och fredagens halvdana :D Jag har även hunnit vara med mitt lag och paketerat spännband för att få pengarna att rulla innan det är cupdags och förberätt morgondagens frulle. Nu ska Klaris duscha, ringa Felli på skype för att senare åka kolla på broris fotbollsmatch. Ha en slapp söndag. Pussilussi JUSTE: följ "letsbehealthynow" på instagram. Två coola tjejer som har det kontot ;)

Gästinlägg

Hola alla Klaras läsare. This is Elin in the house!! Jag är hemma hos Klara just nu och hela familjen kaosar runt i köket. Klara lagar mig en ypperlig frukost idag. Senare ska vi nere på lilla sats i Sigtuna och kill some abs! Första gången jag besöker det sats.

Have a nice day, och besök min blogg:
http://elinbohlin.devote.se

ciaaaaao



Tips: SÖTSUG

Alla snackar om sötsug och hur man blir av med det. Som en rutinerad "sötsugare" har jag listat upp några tips som fungerar för mig:
 
1. Ha ALLTID tuggummi (helst med mintsmak) till hands när glassen i frysen lockar.
2. Tänk att du är stark och att du kommer känna dig stolt efter att du klarat att motstå och att lördagsgodiset kommer smaka ÄNNU godare efter en veckas fastande.
3. Gå ifrån rummet/affären där sötsakerna befinner sig.
4. Ta en frukt eller lite nötter.
5. Det bästa tipset: BÖRJA INTE ÄTA för då är det kört. Just sayin'.
 

Det sista tipset fungerar lätt bäst! Nu känner jag inte samma sötsug som förut och efter ett träningspass lockar inte en påse godis lika hårt som det gjorde förut. Klart jag dagligen blir sötsugen, men det går bättre och bättre. Haha kommer ihåg första veckan utan godis och kakaor. Det gick verkligen inte att gå in på ICA, höll på att bli galen. Är man sjuk räknas glass inte som en sötsak dock, utan mer som "fööda-för-att-överleva" ;)
 
Bara små tips ifrån en liten tjej i Sveriges äldsta stad. 
 
 
 
 
 

Lurre

Lunch på jobbet efter min megastora och megagoda frulle som kommer upp senare. Idag är det lördag vilker betyder äta godis mm. Yiii. Elin kommer över och sen ska vi ha hamburgebuffe med spanska tillbehör. :)


Härlig kväll i Bålsta

Berättar mer imorrn för nu ska klaris sovaa och tagga för jobb imorrn....

Bananomelett med kiwi och hallon

Imorse var jag prodktiv. Hann med en prommis i solen med hunden och även en god frullerulle. Det blev rosa idag igen ;) Godare än gårdagens misslyckade pannkakor och även den första bananomeletten jag kunna göra utan att den gått sönder. Tricket heter nog RIKLIGT med stekfett.
                                                                                                                                       1 person
Omeletten
1 banan
2 ägg
 
Mixa i mixern och stek på LÅG värme. Använd som sagt ganska mycket olja eller margarin.
 
Topping:
1 skivad kiwi
Hallon, stevia, keso, yoghur och lite minimjölk som jag mixade. 
 

Fitnessguru.se

Oookej. Oookej. Jag har följt strömmen nu och beställt lite produkter ifrån Fitnessguru. Igår kom ett härligt paket till posten i Sigtuna. Två stycken proteinpulver "One Whey" plus en shaker (rosa såklart) att ha innan eller efter träning istället för att släpa med keso, bananer, mackor och kvarg i väskan som läcker och blir dåligt... Måste faktiskt berömma Fitnessguru, det tog en dag från att beställningen var lagd till att paketet kom hem. Nu ska jag testa detta i två månader för att se om jag blir en "Fitnessgurutjej" eller inte. TIPS: Vid beställning över 500 kronor är frakten fri så jag, mami och Elin gick ihop och vips var det fraktfritt. Idag bli det "strawberry white chocolate" efter träning. Yeeey. En liten kick i baken att fortsätta :) Dock ska jag försöka att göra recept UTAN detta pulver! 
Ha det bra <3

Rosa hallon fluff

Imorse tänkte jag, varför bryta ett vinnande koncept? Så det blev pannkisar imorse igen... Haha nää, bananerna var slut så kunde inte göra pärongröten... :'( Pannkakorna var blää men fluffet var mmmMMMmm. Så ni får receptet på fluffet! För övrigt sitter jag nyduschad och med en kopp te framflr Grey's Anatomy. Hela min kropp är svag efter träningen, så sköönt och BODYPUMP har blivit mitt favvopass. Hel kroppen får en grym genomkörare. 
 
1 äggvita
1/2 msk kvarg
En näve hallon
Citronsaft/ citronextrakt
Lite stevia
 
Vispa äggvitan fluffig och tillsätt de andra ingredienserna. Man får köra lite på gissning. Gott att toppa på pannkakor, gröt, smoothie eller kankse frysa in en stund och äta som glass :D 

Klara färdiga gå

Helluuu. Har varit produktiv i skolan, hunnit med flöjt och suttit i bibblan för att skriva och slipa på mitt svenska nationella tal. Lite förvirrat och spretigt tal än så länge, but 'am workin' on it. Även ätit medhavt mellis och är nu taggad för 30 min löpning följt av Bodypump.Lev väl. kl*ris <3






Kvarg och keso möter sött och surt

Kvarg
Keso
Stevia
Kakao
Hallon
Blåbär
Du tar samma mängd kvarg och keso (Jag hade ca 3 msk av varje), blanda med lite stevia och kakao. Var försiktig med stevian eftersom det endast krävs pyttelite för att rätten ska bli super söt. Tina hallon och blåbär lätt. Mixa ihop allt. Gott, enkelt och snabbt efter träning, som mellis eller kanske frukost.
http://fitspooration.se/category/receptrecipes/
 

Kesobollar

Hittade 2 paket keso med kort datum i kylskåpet och tänkte: varför inte äta some keso balls framför biggest loser? Detta är en lite lättare och osötare än dadelbollarna (som dock är amazing!). Kul att variera :) Imorrn är det onsdag, sovmorgon och pannkakasdag. Tänkte dock bryta denna trend för att testa på ugnsbakadpärongröt. Sorry for breaking the pattern!
 
ca 8 bollar
 
125 gram keso
1/2 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk honung
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kaffe
ev. lite hackade nötter
Kokos till topping
 
Kalorier (alla bollar): ca. 210
 
Rör ihop allt och mosa med exempelsvis en gaffel. Rulla till bollar, ställ i kylskåpet ett tag och rulla sedan i kokos. Jag serverade dem tillsammans med frysta hallon. Dock så halverade jag allt för att färre bollar. 
  

Slutkörd

Hejsan. Just hemkommen ifrån skola och gym. Skolan var seg men jag tog mig igenom dagen trots dunkande huvudvärk och avslutade med ett grymt gympass med B1. Vi körde 30 min fys (jag på löpband å hon på crosstrainern) för att gå vidare till bröst, armar och rygg. Dagen till ära fick vi skjuts hem av papi och Elin köpte oss varsin proteinbar som var aaaasgod. Lite mindre än icas men med nada steviasmak. Ett tips sådär.






Saftigt och nyttigt bröd

Detta brrrööd mina väner. Detta brrööööööd! Hittade det på fitspoortaion.se och vet att Elin elinbohlin.devote.se har bakat det. Doch blev det ljusare i färgen än andras resultat... men men det smakade ändå AMAZING!
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön (jag hade hela)
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
En nypa salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell lättyoghurt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan det rivna äpplet, yoghurten och honungen. Klä en brödform med bakplåtspapper och kleta ned smeten i den. Om du vill kan du smula över lite pumpafrön. Dock väldigt smuligt, så tipsar om att skippa.
 
TIPS: Skiva upp brödet och frys in. Bra att ta fram till frukost och det håller längre. Du går även inte och småäter.  
 

Biggest loser och kvällssnacks

Min kroppshydda finner ni i soffan, framför säsongsstarten av "Biggest loser". Gillar inte sånna program egentligen, men tänkte ge den en chans och se deras framsteg. Kan känna igen mig på "det finns inget stopp". Dvs. man äter fast man egentligen är mätt. Stämingen bland deltagarna verkar vara på topp och en positiv sak är att de inte alls är lika stora som USA:s deltagare ofta är... Jag är faktiskt glad att jag inte är pinnsmal och måste kämpa och tänka för att hålla min vikt eftersom det du äter idag gör morgondagen. Det är aldrig försent att börja!
 
Sov sött.xo  Klaris
Det sjuuukt goda och saftiga brödet som hela familjen uppskattade. Recept kommer defenitivt upp inom kort! Jag låstas att denna skiva var den ända jag åt ;) Till det darck jag tevatten med skalad färsk ingefära, lime och en klick honung. Standard i Indien men då med citron. 

Lager på lager

Tack vare att jag hade förberätt en stor del av min frukost kvällen innnan han jag med denna finfina tillställning trots att väckarklockan inte ville ringa....Sjukt god och maffig! 
 
Lager 1 och 4:
1/2 banan, 1 dl havregryn, 1 dl kvarg, 1 dl naturell lättyoghurt och kakao efter smak (jag hade ca. 1 msk)
Mixa ihop allt med hjälp av stavmixern. 
 
Lager 2: 1 dl lättkeso
 
Lager 3: 1 dl lättinade hallon
 
Lager 5: 1/2 banan, 1 msk kvarg, 1 msk jordnötssmör (Kung Maratka eller något sånt) och 1 tsk kakao
Mixa ihop allt med hjälp av stavmixern.

Allt

Hejsan. Jag gör allt istället för min labrapport. Jag har tränat, bakat ett übergott bröd, ätit mellis å middag. Nu har jag snart inga fler ursäkter.... Middagen som bestod av rester var good :)




Mangans köttbullar

I tisdags gjorde jag pappas köttbullar innan jag och elin skulle spinna i 75 min (som förövrigt var varmt, jobbigt men kanska kul. I alla fall när man var kvar. Dock skavsår i rumpan 2 dagar efter...). Köttisarna är så sjukt goda, det är ölen och den lätta stekningen som gör det :) 
 
Köttfärs
Salt
All- round krydda
Lättöl
1 ägg
Finriven lök (jag hade 2 små gullökar)
Svartpeppar
Margarin till stekning
 
Blanda allt och smaka av. Det ska var mycket öl, vi hade en halv burk och ganska mycket all round krydda. Stek väldigt lätt (ska näääästan vara lite råa i mitten) i margarinte och servera med fullkornspasta, ketchup och sallad eller morötter. Kom ihåg att VÅGA KRYDDA! 

TIPS: Kvällsnacks

Dadelbollar
Banan
Hallonkesella
Hemmagjort knäckebröd på massa frön, dinkelmjöl, salt och olivolja

Söndag

God förmiddag. Påväg hem från elin och vidare till jobbet. Efter en lördag med en super rolig och spännande match fick jag skjuts av bästa pappa till väsby där elin och jag hade pizza-och spelkväll med "grabbarna". Vi delade på en megagod kebabpizza och avslutade med godis. maaaassa godis. Vaknade imorse med smått ångest. Varför kan jag inte motstå och säga nej till saker fast jag är mätt? Aja, imorrn är det back to reality och vill inte. Vill inte. Vill inte. Hoppas er söndag inte är lika ångestfylld som min. Adíos


Havrevåfflor

Hejsan. Nyttiga och mättande våfflor som lyxar till vardagen lite :)
2-3 st
 
1 dl havregryn
Lite mer än 1 dl mjölk
1 ägg
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
 
 
Margarin/olja till stekning Blanda ihop alla ingredienser (förutom margarinet) och mixa i stavmixern. Grädda i våffeljärnet och snåla inte med smöret eftersom det inte är något fett i smeten. Akta dock havret, de sjunker till botten så ett tips är att röra om innan du häller smeten u järnet. Tror att kokosolja skulle vara gott att grädda i oxså, ska testa det nästa gång. Toppa med lite godsaker. Jag hade pb, 1/2 banan, 1/2 äpple och kvarg med stevia å hallon. MUMSFILLIBABA

Gameday

Godmorgon i solen! Idag har jag slutspel och det spelas här i Sigtuna. Är sjukt taggad och nervig så tänkte äta frukost för en vinnare. Tog vad som fanns hemma och det blev bra. OMELETT på 2 äggulor utblandat med massa keso, ost, salt och peppar. KVARG med granola och honung. VATTEN. HÄLSODRYCK som recept kommer på. Tog även en knäckemacka med kaviar och kaffe som efterrätt. Nu ska jag och mammi ut i solen och njuta av vädret. Chao!


Smoothieglass

Måste dela med mig av detta recept som jag hittade på http://sockerfritt.blogg.se/ 
 
1 fryst banan
5 frysta/lätt tinade jordgubbar
1 dl kvarg
1 1/2 msk kakao 
 
Mixa allt och häll upp lite sådär fashion. Jag toppade med pumpafrön och 2 jordisar. SJUKT GOTT !

Matfredag

Tänkte visa er min matdag.
 
Frulle: En sjukt god "äppelkaka" som jag dock ska trixa lite mer med innan jag lägger upp. 
Lunch: Sallad ifrån "Valvet". Sallad, tomat, gurka, bulgur, fetaost, oliver, kyckling, soltorkade tomater och rhode island dressing.
Mellis: Smoothieglass (recept kommer)
Kaffe: Latte med minimjölk aka "pensionärsmjölk" och kanel.
Snacks: VÄRLDENSOSTIGASTEOCHGODASTEOSTBÅGAR
Middag: Någon omelett med pannbiff och bubbelvatten.
Fredagsmys: Low fat popcorn (som är godare än vanliga!) och not so low fat ostbågar

Klaris x4

Många Klarisar här. Har hunnit träna, städa toaletterna, lunchat med Hanna och kört en renovering. Haaha. Mamma slingade mitt hår liite ljusare (min väg till blond fortsätter), har filat naglarna och gjort ansiktsmasker. Imorrn ska jag färga ögonbrynen och sen är jag redo för sommarn :D

Förbättring

heej. Jag har varit en dålig bloggerska. Jag skäms och ska ta tag i det efter lovet och bomba med nya recept. Just nu är jag påväg in till stan för en mysisdag med elin och hennes kompis. Känner mig snygg och hipp i mina kläder. Solen lyser och jag ska få äta yoghurtglass. Yiii. SÅ UT I VÄDRET ALLA MÄNNISKOR! Hejsvej